Dva šahovska turnira povodom Svetog Nikole

Šahisti Kraljevice dostojno su obilježili dan grada sa dva šahovska turnira. U subotu je odigran kadetski turnir za učenike osnovnih škola. Nastupio je 21 kadet iz Crikvenice, Triblja, Dražica, Rijeke, Viškova i Kraljevice. Igralo se sedam kola, a najuspješniji je bio Andrija Čubrić iz Rijeke sa 6,5 boda.
Druga je naša kadetkinja Ema Hajdinić sa 6 bodova, a treći Vid Krešić iz Crikvenice sa 5 bodova. Kadeti Kraljevice ostvarili su sljedeća mjesta:
12. mjesto Dominik Čarija 3,5 boda
13. mjesto Vilim Kvaternik 3,5 boda
15. mjesto Mihajlo Zorić 3 boda
18. mjesto Andrej Regent 2 boda
21. mjesto Ema Juretić 1 bod.
U nedjelju se okupilo 48 igrača (kadeti, seniori i veterani) iz devet klubova naše i ličko-senjske županije te gost iz Slovenije. Igralo se 11 kola. Pobijedio je FIDE majstor Marijan Črepan sa 10,5 bodova ispred FIDE majstora Tea Tomulića sa 9,5 bodova, a treća je bila majstorska kandidatkinja Jelena Dašić sa 8,5 bodova. Nagrađeni su na 5. mjestu majstorica Lora Kukić sa 7 bodova (najbolja žena), 6. mjesto Emil Rajter sa 7 bodova (najbolji iz ŠK Kraljevice), 8. mjesto Daniel Duda sa 6,5 boda (najbolji junior), 9. mjesto Ivan Trošelj sa 6,5 boda(najbolji kadet) te na 11. mjestu Alojzije Kovač sa 6,5 boda (najbolji veteran). Osim Rajtera i Dude, ŠK Kraljevicu predstavljali su sljedeći igrači: 7. mjesto Siniša Kvaternik 7 bodova, 17. mjesto Ema Hajdinić 6 bodova, 27. mjesto Dejan Duda 5,5 boda, 32. mjesto RankoGlad  5 bodova, 37. mjesto Gržinić Branko 4,5 boda te 43. mjesto Janko Stracenski 4 boda.
Nagrade na kadetskom turniru uručio je predsjednik Sportske zajednice Grada Kraljevice Karlo Sotošek ,a na Openu gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić.
Fotografije možete pogledati na sljedećem linku: http://szgk.hr/sahovski-klub-kraljevica/