Šahovski klub Kraljevica

Klub broji oko 22 aktivna člana koji se natječu na raznim turnirima. Tako je u Trogiru od 16. do 22. lipnja 2017. održano Kadetsko prvenstvo Hrvatske u kategorijama do 7, 9, 11, 13, i 15 godina, a sudjelovalo je 249 natjecatelja. Na natjecanju je sudjelovala i osmogodišnja Ema Hajdinić, kadetkinja ŠK Kraljevica, u kategoriji kadetkinja do 9 godina i već dan prije završetka Prvenstva osigurala titulu prvakinje Hrvatske do 9 godina. Ema je bila uvjerljivo najbolja, sa 8 pobjeda i samo jednim remijem, bolja od drugoplasirane igračice za 1,5 bod. Izuzetan je uspjeh postigao i Daniel Duda, kadet riječke Liburnije, i član seniorske ekipe ŠK Kraljevica, koji je u najtežoj kategoriji kadeta do 15 godina u Trogiru također osvojio zlato sa 7,5 bodova. Ovim su medaljama Ema i Daniel stekli pravo sudjelovanja na prvenstvu Europe i/ili svjetskom prvenstvu.

Na ovogodišnjim prvenstvima Primorsko-goranske županije naša su djeca osvojila 9 medalja: Ema Hajdinić (3 zlata i 1 bronca), Daniel Duda (zlato i bronca), Vilim Kvaternik (srebro), Dominik Čarija (bronca) i Dora Čarija (bronca). Ove je godine pod sponzorstvom ICS (International Chess School) i Fonda Gari Kasparov Adriatik u Crikvenici održan Međunarodni šahovski kamp “ICS 2017”. Kamp je s radom započeo 22. 08., a završio 25.08. U radu Kampa sudjelovala je i Ema Hajdinić, šahistica ŠK Kraljevica. U sklopu Festivala, održana su i dva turnira za mlade, Blitz i Rapid. Na Blitz turniru sudjelovali su Danijel Duda i Ema Hajdinić. Danijel je osvojio 4 mjesto ukupno, a Ema 2. mjesto među djevojčicama do 10 godina, a 7. ukupno.

Na Rapid turniru do 16 godina Danijel Duda za Kraljevicu je osvojio sjajno prvo mjesto. Rapid turnir bio je kvalifikacijski za simultanku s Garijem Kasparovom, a pravo sudjelovanja mogli su izboriti jedan dječak i jedna djevojčica u kategoriji do 10 godina. Sudjelovali su igrači iz 7 zemalja. To je uspjelo i našoj Emi pa je na Trgu Petra Preradovića u Crikvenici, s još 15 igrača, odigrala simultanku sa slavnim Kasparovom. Igru je napustila 12. po redu što je veliki uspjeh. Kasparov je, kao i obično, pobijedio svih 16 igrača. Ako pitamo Emu, za nju je ovo bilo ostvarenje jednog sna i nezaboravno iskustvo koje će pamtiti cijeli život.

U nedjelju, 27. kolovoza je održan i Blitz turnir kojeg je otvorio G. Kasparov, a sudjelovalo je 120 igrača, od početnika do vrhunskih šahovskih velemajstora. Za ŠK Kraljevica nastupilo je 6 igrača: Siniša Dimitrijević, Siniša Kvaternik i Danijel Duda koji su osvojili po 7 bodova, Ranko Glad 6,5, Emil Rajter i Dejan Duda 6 bodova.

Ovim putem čestitamo svim našim prvacima kojima se izuzetno ponosimo, a posebne čestitke i pohvale Emi Hajdinić, prvakinji Hrvatske u šahu.

Lokacija i kontakt

Dvorac Nova Kraljevica, Frankopan

Šahovski klub Kraljevica

Rovina b.b.51262 Kraljevica

098 328 059

sahklubkraljevica@gmail.com

 

ŠK Kraljevica – Šahovski turniri povodom Svetog Nikole

ŠK Kraljevica – Aktualne fotografije