Sportska zajednica Grada Kraljevice – O nama

O samom osnivanju

Nakon višemjesečnih priprema u studenom 2016. godine osnovana je Sportska zajednica Grada Kraljevice koja je okupila predstavnike svih registriranih sportskih udruga i društava s područja Grada.

Osnivačku skupštinu vodila je tadašnja kraljevička gradonačelnica Nada Turina Đurić, koja je uvodno istaknula da je temeljna svrha osnivanja Zajednice kvalitetniji doprinos razvitku i promicanju sporta na području Grada, poticanje vrhunskog sportskog stvaralaštva te stvaranje uvjeta za sportsku aktivnost djece, mladih, rekreacije za sve građane i osobe s invaliditetom. Skupština ukupno broji 26 člana, a zastupljeni su: NK Kraljevica (4), NK Primorac Šmrika (4), KK Kraljevica (4), Klub podvodnih aktivnosti Adria (3), Taekwondo klub Kraljevica (3), Šahovski klub Kraljevica (2), RŠK Jastog Šmrika (2), BK Križišće (2), Planinarsko društvo Dedomir (1) te Jedriličarski klub Oštro (1). Skupštini je prisustvovalo 25 predstavnika koji su jednoglasno za predsjednika izabrali Karla Sotošeka, Igora Turinu za potpredsjednika te Izvršni i Nadzorni odbor Sportske zajednice.

Novoizabrani Predsjednik, Karlo Sotošek je naglasio potrebu suradnje svih sportskih udruga u Kraljevici te pozvao svih da zajednički stvaraju što bolje uvjete za bavljenje sportom u Gradu Kraljevici.

Ukupno 10 klubova/udruga zadovoljilo je uvjete propisane Statutom SZGK te time postale članice zajednice, a to su: NK Kraljevica, NK Primorac, KK Kraljevica, KPA Adria, JK Oštro, ŠK Kraljevica, RŠK Jastog, PD Dedomir, BK Križišće i TK Kraljevica.

Igor Konjević novi predsjednik

Krajem 2020. godine održana je Izborna Skupština gdje su na mandat od četiri godine izabrani novi predsjednik, potpredsjednik te izvršni i nadzorni odbor. Jednoglasnom odlukom članova Skupštine za predsjednika je izabran Igor Konjević iz košarkaškog kluba Kraljevica, a za potpredsjednika Sanjin Juričić iz boćarskog kluba Križišće. Od 2020. godine Sportska zajednica Grada Kraljevice broji 12 sportskih udruga s područja Grada Kraljevice.