Ribarski športski klub Jastog

Broji oko 33 aktivna člana. Pohvalno je što klub ima i šest podvodnih ribolovaca jer okolni klubovi osim onih najjačih, imaju samo dva do tri.

Natjecanje za podvodni sportski ribolov klubskog prvenstva održano je krajem travnja u Črišnjevoj, a nastupilo je šest natjecatelja članova kluba. Početkom svibnja održano je natjecanje u udičarenju također u Črišnjevoj gdje je nastupilo 18 seniora i 5 juniora.

Škola udičarenja nažalost ove godine nema dobrih rezultata, nije se uspjelo provesti što se planiralo, najviše zbog pada atraktivnosti kluba, manjka sredstava i manje zainteresiranih, pa se radilo samo sa iskusnijim članovima koje se planira i dalje trenirati do nekih boljih vremena. Nastup na službenim natjecanjima nastavilo se sa podvodnim natjecateljima i to na razini međužupanijskog natjecanja sjevernog Jadrana, održanog u lipnju. Nastupili su Sebastijan Jureša i Dario Pavošević, a kapetan i vođa ekipe bio je Marin Jureša. Natjecanje je održano u Rovinju. Iako nije bilo zapaženog ulova, ipak je Sebastijan imao ponudu da nastupi na državnom prvenstvu, što je svakako velika stvar i za RŠK Jastog,a i za sport Šmrike i Kraljevice, no nažalost nedostatak sredstava kojeg se nije uspjelo riješiti u kraćem vremenu, bio je presudan, te se ostalo bez predstavnika na DP u sportskom podvodnom ribolovu. Udičari u seniorskom pogonu nisu nastupili, ali slijedom okolnosti nisu mogli zbog privatnih razloga. Juniori također nisu nastupili zbog manjka spremnosti, te se nadamo da će se iduće godine to ispraviti. Od sportskih aktivnosti valja istaknuti klupska natjecanja u udičarenju i podvodnom ribolovu, nastavak škole udičarenja, a šlag na kraju je tradicionalna 9. Lignjijada RŠK Jastog-a koja je održana u listopadu.

Početkom rujna održana je već spomenuta Eko akcija čišćenja lučice Črišnjevo koja je pokrenuta na temelju dobivenih sredstava od Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru Republike Hrvatske u suradnji sa KPA Adria i sa volonterima INA-e gdje je sudjelovao tim od 14 ronioca koji su izvukli većinu otpada. Veliku pomoć je dala i Lučka uprava koja je sudjelovala u troškovima, dizaličar Mladen Ahel, Turistička zajednica Grada Kraljevice i Grad Kraljevica koji su pomogli pri organiziranju odvoza otpada, komunalni odjel Grada Kraljevice Sve pohvale idu svim vrijednim volonterima i volonterkama Jastoga, mještanima i podvodnim roniocima iz pogona kluba, a posebna zahvala g. Danijelu Frka, koji je zaslužan da otpad koji se inače ne vidi sa obale postane oku vidljiv, te je svojim fotografijama približio pravo stanje podmorja u Črišnjevoj.

Lokacija i kontakt

Ribolovni športski klub Jastog

Sjedište kluba

Uvala Črišnjeva51263 Šmrika

098 403 386

kristijan.rumora1@gmail.com

Facebook stranica

 

RŠK Jastog – Aktualne fotografije