Nogometni klub Kraljevica

NK Kraljevica sudionik je Prve županijske nogometne lige te broji oko 80 aktivnih članova. Vođenje kluba ide u dobrom pravcu jer se ponajprije radi o dvije stvari koje treba istaknuti. Prva je da gotovo cijelu seniorsku ekipu čine igrači s područja Grada Kraljevice ili njezine bliže okolice što je uvijek intencija za ovaj rang natjecanja. A druga je povratak gledatelja/navijača na tribine što je i jedan od ciljeva aktivnosti kluba i njegove promocije.

Klub se natječe sa četiri kategorije natjecatelja, a to su pioniri, juniori, seniori i veterani. Pioniri su sa trenerom Edijem Burićem osvojili prvo mjesto u Prvoj županijskoj omladinskoj ligi skupine A.

U organizaciji NK Kraljevice i Grada Kraljevice, a u sklopu akcije „HNK Rijeka prijatelj gradova i općina Primorsko- goranske županije“, kraljevičani su sredinom ožujka na Rujevici bodrili nogometaše NK Rijeke u pobjedi nad Slaven Belupom. Među dvjestotinjak kraljevičkih navijača, predvođenih tadašnjom gradonačelnicom Nadom Turinom Đurić, najbrojniji su bili oni najmlađi, osnovnoškolci i polaznici vrtića te članovi škole nogometa.

U srpnju je održan 1. Memorijalni malonogometni turnir Bruno Kurolt. Organizator je bila ekipa konobe Fran Krsto Frankopan, a glavni sponzori SZGK, INA, Grad Kraljevica, TZ Grada Kraljevice, konoba Fran Krsto Frankopan, Adria sport i Trumm Malinska. Na malonogometnom igralištu Marakana kod dvorca Frankopan održalo se svečano otvaranje tijekom kojeg je otkriven mural u spomen na pokojnog Brunu. Turnir se igrao od srijede do subote, a sudjelovale su 24 momčadi iz regije.

Lokacija i kontakt

Stadion Milana Ružića- Minte, Oštro

Nogometni klub Kraljevica

Vladimira Nazora 1/a 51262 Kraljevica

051 281 047

nkkraljevica@gmail.com

Facebook stranica

 

NK Kraljevica – HNK Rijeka (autor: foto Kurti)

NK Kraljevica – HNK Rijeka (autor: Lario Tus)

NK Kraljevica – Aktualne fotografije

NK Kraljevica – Arhiva fotografija

Video: NK Kraljevica – HNK Rijeka

NK Kraljevica – Video arhiva