Klub podvodnih aktivnosti Adria

Tijekom proljeća 2017. godine Klub podvodnih aktivnosti Adria je proveo nekoliko akcija. Ističemo akciju uređenja prostorija kluba na Lipici koja je izvedena tijekom mjeseca svibnja, pri čemu je obnovljena cjelokupna unutrašnjost i vanjska fasada zgrade. U organizaciji KPA Adria i TZ Grada Kraljevice te uz generalnog sponzora INA d.d., u nedjelju 18.6.2017. održana je eko akcija čišćenja podmorja u luci Kraljevica. Sudjelovalo je više od 30 ronilaca iz Rijeke, Kostrene, Karlovca, Zagreba, Pule i Celja, a čistilo se podmorje uz glavnu operativnu obalu te područje komunalne lučice. Na ovoj izuzetno uspješnoj akciji ukupno je izvučeno više od 2,5 tone otpada sa dna kraljevičke luke te je očišćeno više od 2.000 m2 morskoga dna.

Naravno, na morskom dnu ostalo je još dosta otpada pa je sigurno da će i narednih godina biti dosta posla za ronioce. Još su održane dvije akcije čišćenja u luci Bakarac i luci Črišnjeva. Ukupno je iz “kraljevičkog” mora izvučeno nevjerojatnih pet tona otpada. Cilj akcija nije samo čišćenje podmorja već i edukacija sudionika i građana o važnosti čuvanja okoliša s naglaskom na osjetljivi ekosustav podmorja Kvarnerskog zaljeva u blizini industrijskih objekata.

U kolovozu i rujnu su organizirana dva tečaja za ronioce čime se želi popularizirati ovaj sport na širem području Kraljevice.

Lokacija i kontakt

Klub podvodnih aktivnosti Adria

Sjedište kluba

Šetalište Vladimira Nazora bb51262 Kraljevica

098 328 059

danijel.frka@gmail.com , cbenac@uniri.hr

www.kpaadria.com

 

KPA Adria – 10. podmorsko hodočašće Svetom Nikoli

KPA Adria – Polaganje u more skulptura Mare Modul

KPA Adria – Službeni uvid u olupinu broda JAKLJAN i 9. podmorsko hodočašće Svetom Nikoli