Šah: 20. šahovski turnir Sveti Nikola


10.12.2019.


Šahisti Kraljevice su po dvadeseti put turnirom Sveti Nikola obilježili Dan grada Kraljevice. Na kadetskom turniru pobjedio je Luka Radić iz Dražica s šest bodova koliko je imao i naš Vilim Kvaternik. Treći je bio Vid Krešić s pet bodova. Nagrađeni su i najbolji igrači Kraljevice: Dominik Čarija tri boda, Mihajlo Zorić tri boda i Matija Palfi 2.5 boda.
Seniorski turnir osvojio je Marko Tucaković iz Crikvenice sa osam bodova. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Prpiću iz Senja također sa osam bodova, a treće mjesto osvojio je Ivoslav Ban iz Dražica sa šest bodova.
Nagrađeni su i Dragoljub Gradišer iz Senja kao najbolji veteran sa 5.5 boda. Najbolji junior bio je Ivano Tomljanović iz Crikvenice sa pet bodova. Najbolji igrač iz Kraljevice bio je Vladimir Juranić sa pet bodova. Ema Hajdinić proglašena je najboljom šahisticom sa pet bodova, a Ivano Sundać najbolji kadet sa 4.5 boda. Posebnu nagradu primio je dugogodišnji šahovski dijelatnik Zdenko Jurković.
Turnir je otvorio gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, a nagrade je podijelio predsjednik Sportske zajednice Grada Kraljevice Karlo Sotošek. Turnir su sponzorirali Grad Kraljevica i INA d.d.