RŠK Jastog: Aktualnosti iz 2019. godine

Tekst: Kristijan Rumora

U proteklom vremenu ove godine ostvarili smo planom predviđene aktivnosti.

Nakon održane skupštine u prosincu na kojoj smo usvojili izvješće natjecateljske komisije te uručili prigodne nagrade za postignuća u protekloj godini, nastavili smo sa uobičajenim pripremama za redovnu godišnju skupštinu u travnju.

Skupština ove godine održana je 07.04. u društvenom domu u Šmriki.

Osim uobičajenih točaka dnevnog reda, najviše smo pažnje usmjerili na donesen i usvojen plan UPU Črišnjeve.

To je plan kojeg smo čekali generacijama, sada nakon primjene možemo slobodno kreirati našu budućnost u Črišnjevoj, te tako postati opet značajan klub u sportskim i drugim postignućima.

Naša nastojanja su provoditi statutom sve predviđene djelatnosti u budućem radu kroz korištenje predviđenog prostora, prvenstveno za sportska natjecanja, treninge te edukaciju mladih.

Fokus je naravno i na druženje članova kroz čitavu godinu, te manifestacije koje obogaćuju naš kraj tradicijom sportskog ribolova i društvenih aktivnosti.

Taj smjer je podržala i skupština kluba, uz prigodni pozdrav g. Gradonačelnika i podršku u našem radu. Naglasak je stavljen na pomladak kluba jer je to temelj, ne samo razvoja i budućnosti kluba nego i lokalne zajednice.

Podršku u našim namjerama, koje jasno ističu cilj kluba te usmjerenje djelovanja u radu društvenog interesa, a posebno mladih, dao je Grad Kraljevica kroz trud da se ovo pitanje UPU Plana konačno riješi, hvala Vam u ime članova kluba, svih naših starijih koji su još davno započeli nastojanja da se ovim planom definira status Jastoga te svih simpatizera koji vole Črišnjevu i naš kraj.

U vrijeme svečane objave skupštini na donesenom planu UPU Črišnjeva, odvijao se još jedan lijepi događaj za RŠK Jastog.

Ekipa Jastoga u udičarenju, nastupili su na međunarodnom kup natjecanju sv. Jakov, u organizaciji SRD Tunera Jadranovo, održan je 07.04. u Jadranovu.

Nastupili su naši seniorski natjecatelji, Nikola Turina i Matija Vidas.

U konkurenciji 34 ekipe, osvojili su 2. Mjesto. Iskrene čestitke na ostvarenom visokom rezultatu.